23 april 2010

Idag ska de börja bila ner våra balkonger, vilket betyder ingen mer sovmorgon på ett tag! Men de börjar med balkongerna längst ner i B porten, vi bor ju i A högst upp, kommer ta ett tag med andra ord innan de river ner våran.
Hoppas tavlorna på väggarna inte kommer åka ner. Vakna upp av att hela rummet vibrerar är väl ingen bra start på dagen?
Men man kan ju hoppas att de hinner byta ut alla balkonger till sommaren. Det är ju då man vill använda den! Vi har sol från ungefär klockan ett på dagen till runt åtta på kvällen. Helt underbart. 

Här i det "Ettehagska" hemmet har vi nyss avslutat en riktig mysig frukost. Carro bakade bröd igår kväll som vi har ätit till frukost, Suz är här också och gjorde oss sällskap! 
Idag vet jag inte riktigt vad som händer. Är bjuden på inflyttningsfest hos en kompis men jag får se hur det blir. 
Ska snart hoppa in i duschen så den här dagen börjar! Har varit och solat nu på morgonen, jätte skönt!

Livet.

Jag vill hitta min egna väg i livet.
Min egna stig att vandra.
Vill ta egna beslut men välkomnar gärna råd från andra.
Jag vill ha kritik för de beslut jag tagit, men även beröm.
Jag vill ha en pelare att luta mig mot när jag stöter på motgångar.
Men jag vill också ha en vind som hjälper mig när det blir tungt.
Jag vill ha några ställen att stanna upp på på vägen när jag inte längre orkar gå.
Som ett depåstopp för att fylla på med mod och energi.
Jag vill ha en maskin så jag ändra på vädret, jag vill inte gå genom livet i regn och rusk.

Jag vill bestämma vart jag ska gå,
hur jag ska gå och hur länge.




Barbiedockor och tomten.

Jag vill känna mig som ett barn igen. 
När man varje dag vaknade upp och var glad. Vare sig det var sol och blå himmel eller om det regnade eller var snö, så var man ändå lika glad. Allting i livet var roligt. 
Den tiden då man saknade skolan på helgerna eftersom den mest bestod av lek och bus, den tiden då vattenpölar var det bästa man visste, den tiden då en ny barbie var det bästa som kunde hända och den tiden då mormors bullar och ett glas mjölk var det godaste man kunde äta. 
Den enda gången man var ledsen och bekymrad var när man inte visste om tomten skulle hitta till ens hus, eller när ens favorit barbie hade tappat ett ben eller när man ville vara uppe länge men inte fick. 

Den tiden saknar jag.

När jag sitter här och drömmer mig bort så vill jag tillbaka till den tiden men samtidigt inte. 
Det finns både för och nackdelar att vara barn och vuxen. 
Jag hade en bra uppväxt, tack vare min mamma. Visst, vi har haft våra stunder där vi nästan ville strypa varandra men hon stod alltid bakom mig i mina val, hon gav mig råd men förbjöd mig aldrig att göra något. 
Jag och min syster hade många roliga stunder, när vi lekte mamma, pappa o barn, när vi lekte bondgård på tomten. Även vi har haft våra stunder, oj vad vi har bråkat, skrikit och allt.. Men hon har också varit en viktig del i mitt liv. Jag har aldrig varit själv.

Tankar.

Tänkte skriva ett gulligt inlägg, om hur glad jag är idag, hur jävla fin min dag har varit. 
Men för inte ens en minut sen hände en sak som gjorde att inte den här dagen slutade lika fint som den började. 
Varför ska man lägga sig i saker som man egentligen inte har något med att göra? Leka polis och ta lagen i egna händer? Jag har själv sett personer göra dumma saker, förstöra, vara stökiga. Jag har velat gripa in och göra något åt det, göra något åt saker som händer som jag tycker är fel. Men jag gör inte det och det är för att jag själv inte vill råka illa ut. Varför ska jag riskera att bli till exempel skadad för något som jag bara kan vända mig om och gå ifrån? 
Jag säger inte att jag inte skulle ingripa om det förekom våld, om någon var illa ute. Men när det gäller saker, föremål så väljer jag hellre att gå än att bli inblandad.
En människa i min omgivning väljer att reagera, att leka lite polis. Visst, det är den personens val, men fattar inte den personen att den kan hamna i bråk? 

Jag ska gå och tvätta bort sminket nu, lägga mig i sängen och hålla tummarna för att inte den personen ska råka illa ut, vill inte spendera min natt på sjukhuset.

...

Om du vill
Får du gärna se åt ett annat håll
Om du vill
Får du gärna gå
Om du vill
Så förneka allt utan förbehåll
Om du vill
Kan du leva så

Om du vill
Ska jag låtsas att allting är som det ska
Om du vill
För ett litet tag
Åh, om du vill
Ska jag le och säga att allt är bra
Om nån frågar mig om min dag



Inte pigg men samtidigt inte trött.

Jag har alltid kunnat somna om när mitt hjärta har gått till jobbet på morgonen. Så fort han säger hejdå så har jag somnat på en gång, men nu kan jag inte det längre. Jag vaknar vid klockan 6 varenda morgon och jag är vaken. Kan inte säga att jag är pigg men inte heller tillräckligt trött för att kunna somna om igen. Det har varit så hela veckan. 
Idag klev jag upp vid halv åtta, då hade jag legat vaken sen Johannes alarm gick igång. Jag tog på mig kläder och gick ut med Latte. Mötte Carro vid busstationen runt klockan åtta och sen gick vi hem tillsammans. Nu har vi druckit varsin kopp med kaffe och snart ska jag ta tag i garderoben i mitt och Johannes rum. Måste vika om alla kläder som ligger huller om buller.. Jag som lovade mig själv att hålla ordning så jag skulle slippa riva ut allt och börja om från början. Men det blir ju så när man inte hittar det man vill ha på sig. 
Vid tolv så kommer Alice hit en stund, hon fick sluta tidigt från sin praktik idag och orkar inte cykla hem eftersom hon ändå ska vara hos tandläkaren vid två. Klart hon får hänga här med mig :) 
Sen vid klockan två ska jag och Carro iväg till Susanne. Hon ska lacka hennes naglar och jag ska passa på att gosa med de nio små valparna! De är endast 7 veckor och ser ut som små, små nallebjörnar. Jag kommer smälta! 

Nu ska jag försöka ta mig i kragen och börja städa. Det är väldigt lätt att fasta framför den här dumburken..

Johannes Ettehag <3




Du har lyft upp mig när jag har fallit
Du har hjälpt mig många gånger att nå toppen
Ett liv utan dig skulle inte vara något liv
Utan dig - ingen mig

<3

Ingen rubrik.

Tänkte skriva ännu ett natt inlägg, men jag kom på att de blir ganska tråkiga. På kvällarna när mörkret kryper sig på, när det blir tyst i lägenheten så börjar tankarna komma. Inläggen som jag brukar skriva såhär sent blir ofta deppiga och negativa när jag börjar skriva ner mina tankar och funderingar.
Jag vill inte att de inläggen jag gör såhär sent ska vara deppiga. Jag vill skriva glada inlägg och vara samma vanliga glada jag men det blir aldrig så. I mitt huvud snurrar tankarna omkring och även om jag sätter mig för att skriva ett glatt och positivt inlägg så blir det sällan så, eller, nästan aldrig. 
Jag har så mycket i mitt huvud som jag inte tillåter mig själv att tänka på om dagarna. Då är jag upptagen med så mycket annat, träffa vänner, umgås med Johannes och sådana saker som gör mig glad. Det är när det blir tyst och när jag är själv som jag börjar fundera och undra. 

Nu ska jag inte fortsätta med detta konstiga inlägg. 
Jag ska försöka väcka den underbara människa som jag bor med, som just nu ligger och sover bredvid mig i soffan, och få in honom i sängen. Jag ska lägga mig nära honom och bara njuta av att han finns i mitt liv.

God natt.




13 april 2010

Jag har varit på strålande humör både idag och igår! Tror det har mycket med det underbara och varma väder som vi har haft. Att vakna och se en klarblå himmel och sol gör verkligen mycket. 
Inatt sov jag hur bra som helst, somnade så fort huvudet träffade kudden och sov utan att vakna en enda gång. Vaknade först när älsklingens alarm på mobilen gick igång, då kände jag mig helt medvetslös, jag var så trött. Somnade om när han hade gått och vaknade upp vid halv tio, jätteskönt. 
Vid lunch så gick jag och Carro ner till stan, jag lämnade in mitt CV på Statt, hoppas hoppas att jag får någonting där. Efter det gick vi till McDonalds, vi köpte varsin glass och satte oss i solen, helt underbart! 
Nu har jag även en cykel! Fick en av Alice mamma, jättesnällt av dom! Jag ska bara köpa nya däck till den för dom var dåliga, men jag har kollat upp det och det kostar inte så mycket. Kommer bli skönt nu när snön är borta, bara ta cykeln :) Hör du det Alice, nu kan jag cykla ända till Värmbol! ;) 

Nu ska jag fixa mina naglar lite, en snygg färg såhär till våren kanske?

The love of my life.

Du vet jag gör allt för dig,
finns alltid där när du behöver mig,
du är den enda jag vill ha
och jag älskar dig mer för varje dag.



Jag har aldrig varit såhär lycklig. 
Du gör mina dagar älskling.
<3

Romantisk middag för två <3

Igår ringde älsklingen mig vid lunch och frågade mig om jag kunde vara klar att åka iväg vid klockan 18. Visst svarade jag men vart ska vi? Men det vägrade han såklart säga.. Haha! 
Jag hade lite beslutsångest över vad jag skulle ta på mig, jag visste ju som sagt inte alls vad vi skulle göra. Men det löste sig i alla fall.
Vid klockan 18 så begav vi oss mot sjukhuset, vad ska vi göra där tänkte jag, det finns väl inget där borta? 
Vi kom fram till en liten mysig grekisk restaurang, Rhodos! Det var hur mysigt som helst, vilken överraskning! Ett litet bord för bara oss med ett tänt ljus och en ros på bordet. 
Johannes sa till mig att ta precis vad jag ville på menyn och jag skulle inte tänka på priset. 
Hur underbar är inte han? Världens gulligaste! <3

4 april 2010

Först vill jag gratta MATTE på sin 20-årsdag! :)

Igår var det som sagt fest för Matte som fyller idag. Vi drog dit vid ungefär åtta och kom till en fest utan musik och utan ljus! Det var strömavbrott i nästan hela Katrineholm.. Till och med Ica Nära hade fått stänga för de inte hade någon ström. Efter en timme eller något så kom strömmen tillbaka, då var det på med musiken och feststämmingen var på topp! I ungefär 40 minuter eller något, sen försvann strömmen igen. Typiskt.. Efter ytterligare 30 minuter så var strömmen tillbaka igen för att stanna! 
Det var en lite rörig kväll och den slutade tidigt för min del. Tror jag och Johannes var hemma vid halv tolv, vi båda två var jätte trötta så det blev en natt macka sen gick vi och la oss. Men jag hade jätte trevligt med allihopa igår! 

Just nu sitter jag här och ska snart knalla in i duschen. Jag och Johannes städade rummet idag, bytte lakan och hela skiten! :) Just nu är han iväg till Matte och fixar lite smått på bilen. Den där bilen.. 
Vi ska träffa Alice senare idag med, hon skulle bjuda på pizza men Johannes ringde nyss och pratade om att vi kanske kunde dra iväg och grilla någonstans senare ikväll. Det vore mysigt det också. Jag ska prata med Alice när hon har övningskört! Jag håller mig inne en stund gumman! ;) <3

3 april 2010

Vaknade runt halv åtta imorse då mitt hjärta klev upp. Han skulle iväg och tvätta av bilen innan de skulle åka till bilmässan i Jönköping. Jag var hur trött som helst, somnade om ganska snabbt efter att han hade gått och vaknade lika lätt sen när han kom hem för att duscha och säga hejdå. Jag själv gick upp någon gång efter klockan tio, tror klockan var närmare halv elva om jag ska erkänna. Men det var jätteskönt att sova ut, igår natt sov jag inge vidare.
När jag hade vaknat till lite så drog jag till systemet och handlade lite gott till ikväll, födelsedagsfest står på schemat! Efter det åkte jag till Alice och hämtade upp henne, vi pratade, kollade på tv och lyssnade på musik. Lunch blev det också, McDonalds ;)
Och nu sitter jag hemma hos Alice pappa. Vi ska äta middag men han och hans flickvän, tror bestämt att vi ska grilla! Kommer bli super gott! Efter maten ska vi göra oss i ordning och vänta på att Johannes och Matte ska komma hem från Jönköping och hämta oss. Sen tror jag det bär av hem till mig en stund innan vi drar iväg till Matte och festar hela natten lång!

Min förkylning har i alla fall bestämt sig för att inte lämna mig i första taget. Jag är fortfarande jättesnorig och jag har inget smaksinne. Men luktsinnet har sakta men säkert börja kommit tillbaka!

Nu hoppas jag att Alice är klar i duschen snart, vill inte sitta här själv mer! Hihi!

2 april 2010

Igår fick jag känna på vuxenlivet igen.. Jag jobbade hos en städfirma igår i Strängnäs, pappa känner han som har företaget så jag kommer få hjälpa till lite då och då. Jag klagar inte, det är pengar och erfarenhet. 
Men jag är ju inte van att gå upp tidigt och sen jobba en hel dag.. Så igår när jag hade jobbat från halv åtta till ungefär fem så var jag helt slut. Hela dagen satt jag på ett badrumsgolv och skrapade bort målarfärg, de som hade varit där och målat taket hade inte täckt för golvet så det hade droppat ner en massa färg. Det tog ett bra tag att få bort det där och hur noggranna vi än var så gick inte allt bort. 
Jag ska jobba på onsdag nästa vecka igen, flyttstäda en villa i Åkers Styckebruk. PENGAR! Tänk PENGAR!

Alice och hennes pappa kom och hämtade mig vid tågstation, så snälla! Sen så umgicks jag med Alice hela kvällen. Det blev inte så sent, Alice hade huvudvärk och jag var allmänt trött.

Idag ska hela familjen till Johannes pappa på påskmiddag. Tror jag kan bli trevligt, det är ju aldrig fel med god mat ;) Haha! Och senare ikväll så tror jag att Alice och jag skulle ses :) Den där tjejen är tog go!

Jag och Carro håller på att tvätta för fullt. Funderar på att hoppa in i duschen en snabbis så jag har det klart tills vi ska iväg. Jag är ju som sagt segast i den här familjen på att göra mig i ordning.. Sen måste jag till Ica också, fy fan vad mycket jag har att göra i mitt upptagna liv! ;)


Igår var det första april ju, den där dagen då det faktiskt är tillåtet att luras!
Lurade pappa att jag hade fått ett jättestort stenskott på rutan och att jag inte såg någonting. Pappa gick på det och blev lagom irriterad.. Haha! April, april!
Lurade DU någon igår? Och hur då i så fall? :D

RSS 2.0