31 januari 2010

Redan den sista januari. Vet inte vart alla dagar tar vägen, en vecka känns ibland som bara en dag.

Idag vaknade jag bredvid min underbara J, som alla andra dagar. Är så glad att ha honom vid min sida, att somna och vakna vid hans sida är en av de bästa sakerna jag vet. Jag brukar ta vara på lördag och söndags mornar, då kan jag ligga och mysa med honom en stund innan vi går upp.
Carros syster och familj kom hit en stund förut på fika, det är det enda som faktiskt har hänt idag. J och jag bar upp några tomma kartonger på vinden förut också. Tror inte det kommer hända så mycket mer idag, det är ju ändå söndag - en riktig slappardag! Känner heller inte för att göra så jättemycket idag. Så ibland är söndagar väldigt välkomna. 

Töntiga jag har redan börjat räkna ner till min födelsedag, haha! Men att fylla 20 är ju något speciellt :)
Nu ska jag.. Eh.. Inte göra ett skit! :)

Funderar.

Sitter här vid datorn ännu en kväll och funderar lite på allt. 
Funderar på min familj, mina vänner, min pojkvän och mest av allt funderar jag på mig själv.
Tänkte börja klaga på det mesta, som jag faktiskt är lite expert på.. Tyvärr. Ser inte alltid de positiva sidorna som finns i mitt liv, jag borde verkligen se dom eftersom de är många fler än de negativa. Det enda negativa med mitt liv just nu som jag kan komma på är att jag inte har något jobb. So what? Det är ju inte hela världen egentligen. Jag får bidrag från arbetsförmedlingen varje månad, vilket inte är en jätte summa men samtidigt så räcker det faktiskt till lilla mig. Och min pojkvän betalar åt mig ganska ofta när jag inte har råd, han är en ängel. Och jag söker jobb regelbundet, det är inte mitt fel att inte arbetsgivare inte behöver mig eller inte tycker att jag har tillräckligt med erfarenhet.
Nej, jag måste verkligen börja tänka på allt det positiva som finns i mitt liv. Ibland är jag på botten, tro mig. Och då känns det verkligen inte som att jag någonsin kommer att nå ytan. 
Men då finns ju alla där för mig som jag nämnde, min familj, mina vänner, min pojkvän och... jag själv? 
Jag tror verkligen att människor i ens närhet kan få en att nå toppen när man är på botten, men jag tror också att även man själv måste bestämma sig för att man ska nå toppen när man är på botten.

Mer snö?!

Usch för snö säger jag bara! Okej, jag kan tycka att snö är mysigt, men i en lagom mängd och lagom länge.
Det måste ha kommit över 25 cm snö vid det här laget och det har snöat för fullt sen igår morse.. Blä! J borstade av bilen igår eftermiddag vid klockan fem när vi skulle åka och köpa en tv bänk och nu är det lika mycket, om inte ännu mer snö på bilen! Det är ju helt galet.
Igår gick jag bara ut utanför dörren en enda gång, när vi skulle åka iväg. Hade helst sluppit och gått ut idag också men jag måste till Arbetsförmedlingen.
Jag längtar så grymt mycket till sommaren, men man får ju inga direkt positiva tankar när man läser på aftonbladet.se att februari kommer bli den kallaste månaden hitills.. Har inte vi fått nog med snö och kyla nu? 

Igår kände jag mig riktigt duktig, betalade faktiskt min första räkning om man bortser från mobilräkningarna tidigare.. Haha! Måste komma ihåg att köpa en pärm medan jag ändå är på stan idag. Känns som att jag måste ha koll på viktiga papper som jag får nu. 

Nu ska jag nog gå och borsta tänderna sen diska lite. En dusch på det här kanske?

I min ensamhet.

Första gången som jag är helt själv i lägenheten, fast helt själv är jag ju inte, hunden Latte och katten är här också. Den här lägenheten känns verkligen som mitt hem. Min borg och min trygghet. Hemma hos J´s pappa så kändes det inte riktigt som mitt hem. Jag kunde inte sätta mig i soffan och riktigt koppla av och känna mig hemma. 
Det känns underbart att kunna säga att det här är mitt hem, jag är inte längre en inneboende bara!
Idag fick jag post igen, från skatteverket och adressändringen. Det rullar verkligen på här i Katrineholm. 

Idag har jag städat undan lite på mitt och J´s rum. Plockat bort kartonger och slängt skräp som låg på golvet. Nu börjar det likna något därinne. Ringde på en annons på blocket idag, det var en tjej som hade en jättesnygg tvbänk för endast 500:-! Den var i nyskick också. Men det var en annan som ringde före mig som också ville ha den, men den personen var inte hundra på om de skulle köpa den. Hoppas den inte gör det! Den vill jag ha!

Funderar på att ta mig en lång varm dusch. Här kan jag i alla fall inte sitta hela dagen!

26 januari 2010

Då var ännu en dag över. Känns som att dagarna bara flyger förbi fast jag faktiskt inte gör något vettigt. 

Imorse väckte Carro mig vid klockan åtta och vi gick ut med alla sopor som har blivit efter helgen. Sen så åt vi frukost och efter det började jag göra mig i ordning och klockan ett tog jag tåget till Eskilstuna. Jag tog bussen hem till pappa i Borsökna direkt när tåget hade anlänt och jag saknar verkligen inte den där bussresan som jag alltid fick ta när jag bodde där ute.. Bara en massa skrikiga och jobbiga ungar, gamlingar som sitter och klagar på att allt var bättre förr och med en chaufför som kör som en galning. Nej, tack vet jag Katrineholm, gångavstånd till det mesta!
I Borsökna hämtade jag lite grejer, bland annat lite post som jag hade fått sen tog jag bilen ner på stan, fick låna den av pappa till på fredag för han skulle ändå vara borta på kundresa. Jag tackar inte nej till det, då slapp jag passa ett tåg och betala för det. 
Åkte ner på stan och gick till banken för ett ärende och efter det mötte jag upp Emma och Therese för en snabb fika. Fick även träffa Maria en stund, det är alltid trevligt!
Och ännu senare efter det åkte jag förbi mamma och syster en stund, lämnade två tavlor som de ville ha som jag hade hos pappa. 
Sen bar det av till Katrineholm igen.
J och jag var och köpte ett helt nytt sängbord för 100:- för några timmar sen. Det var helt nytt och oöppnad, ett riktigt klipp!

Fick min första post någonsin hit till Katrineholm idag! Till den nya adressen och allt, happy! Börjar känna mig som en riktigt Katrineholmare nu ;)
Nu ska jag nog lägga mig i soffan en stund, eller sängen känns mer lockade just nu. Är riktigt trött.. Tror helgen tog slut på en.

25 januari 2010

Jag är så himla nöjd! Har sovit i lägenheten i tre nätter nu och det var längesen jag kände mig såhär utvilad som jag gör nu. Vaknar inte en enda gång om nätterna som jag alltid gjorde hemma hos J´s pappa.
Idag är vi alla sega här hemma, förutom J som åkte iväg och jobbade halv sju imorse, haha! Carro ligger och halvsover i soffan och jag sitter här och knappar.

Jag har dåligt samvete, körde på en räv igår kväll när jag skulle tillbaka till Eskilstuna med pappas bil.. Han studsade upp på motorhuven också.. Han lär ha dött på en gång, det kanske var tur det. Pappas bil klarade sig ganska bra trots att det smällde till ordentligt. Spoilern, stavning?, gick sönder på mitten men annars var det inget mer. 

Nu ska jag försöka ta tag i disken!

23 januari 2010

Kom hem från Eskilstuna för någon timme sen, åkte dit och firade syster som fyllde igår. Hon fick sin present och jag fick lite mat och fika. Trots att jag bara var där i 1,5 timme eller något så var det värt de där milen dit. Det är så mysigt att träffa min familj och jag fick även träffa mormor och morfar! 

Idag har dagen bestått av att flytta kartonger och möbler. Vi är inte riktigt klara än, imorgon ska vi åka till Eskilstuna och hämta det sista som Carro har kvar där. Sen hoppas jag att vi ska åka hem till J´s pappa och hämta resten som han och jag har kvar där, så vi verkligen blir klara med allt. Men nu har vi i alla fall köksbord och soffa här! Så skönt att ha något att sitta och prata i.
Tror J och hans kompis, som är här, ska ner på stan och ta en öl snart. Jag stannar hemma ikväll, är helt slut idag inte så konstigt kanske eftersom vi gick och la oss klockan fyra igår morse.. Men jag och Carro lär sitta och ha en myskväll här, känns som vi behöver det. 

Nu ska jag sätta mig och smutta vidare på min cider, en 2,25a bara, helt okej slut på en fullspäckad dag!

22 januari 2010

Först och främst i det här inlägget vill jag gratulera min syster som fyller 18 år idag!

Nu på morgonen har jag varit iväg och fixat fem banankartonger från ICA, passar helt utmärkt att packa i! Så nu har vi nog kartonger så vi klarar oss. Ska iväg om cirka 20 minuter och träffa Elina en stund sen ska jag hem igen och packa det allra sista. Sen när J kommer hem från jobbet så ska vi nog börja köra allt till lägenheten.
Försöker ändra min adress på anderssandring.se men det funkar verkligen inte! Åh! Får väl ringa dit senare eller fråga J när han kommer hem.
Nu blev det bråttom, måste kila!

Bland flyttkartonger!

Nu är det mesta packat inför imorgon, står kartonger lite överallt här i vårat stora men just nu lilla rum. Trodde inte att det var så mycket som skulle packas ner men det var en hel del kan jag säga! Och vi behöver några kartonger till, så jag ska åka till ICA Nära imorgon bitti och hoppas på att dom har några banankartonger, de funkar utmärkt att packa i!
Imorgon ska jag träffa Elina också! Har inte träffat henne sen nyår och det har gått för lång tid nu.
Idag träffade jag Karin en stund! Åkte omkring lite i Simons bil, mest för att leta en present till hennes mamma.

J är och tränar innebandy just nu, han har blivit så duktig! Jag vill också träna men som sagt, på måndag hoppas jag att min förkylning har försvunnit ännu mer och då ska jag börja gå ut och gå och lyfta hantlar som J har.
Usch.. Jag är riktigt trött idag.. Inte så konstigt kanske med tanke på att jag har varit uppe sen klockan sju imorse.

Nej, nu blev det slut på ord här. Ska rensa sängen på lite saker så jag kan lägga mig och kolla på lite tv sen. 
Imorgon kommer det vara fullt upp för min del!


21 januari 2010

Kan inte sova.. Klockan är bara kvart i sju och här ligger jag i sängen med datorn i knät. 
Jag har ju skrivit att J´s mamma ska flytta tillbaka till Katrineholm och att vi ska hjälpa henne att flytta och så, men hon är faktiskt inte den enda som ska flytta till den lägenhet, J och jag ska det också. Har inte kunnat skriva det här för att J inte hade berättat det för sin pappa än. Men nu har han gjort det för bara 20 minuter sen.. Det är nog därför jag inte kan sova.. Han reagerade precis som jag trodde att han skulle göra. Jag är tydligen den största bördan för honom, han sa till J att han inte trodde att jag skulle bo här så länge samtidigt som han säger att han inte vill att vi ska flytta. Hur ska han ha det? Min pappa frågade J´s pappa om han ville ha pengar för att jag bodde här, för jag vet själv att det kostar ju att ha en till person bo hos en, men j´s pappa sa nej. Men så var inte fallet.. 
Aja, nu är det sagt i alla fall.. Jag drar mig för att gå upp och möta hans blick.. Ska försöka undvika honom, går nog upp efter han har varit hemma på frukost. Jag vet att jag låter väldigt omogen just nu, men kan inte han ta något med mig som han tycker inte är okej, så tänker inte jag göra det heller. 

Men nu kan jag äntligen skriva hur förväntansfull jag är inför flytten! J´s mamma och jag har aldrig haft några problem med att komma överens vilket känns jätte bra! Och att bo i lägenhet är någonting jag aldrig tidigare gjort så det kommer bli spännande. Plus att våran lägenhet är så mysig! Med öppen spis i vardagsrummet och allt, det är nog inte alla som har det, haha!
Idag ska jag träffa Karin en stund och sen när J kommer hem från jobbet så ska vi börja packa. Senare på kvällen så ska J iväg och träna innebandy och jag känner inte för att vara hemma här utan honom.. Ska fråga om jag kan få komma till Karin en stund ikväll också!
Funderar på om jag ska försöka somna om en stund i alla fall.. Känner faktiskt för att ringa mamma just nu men jag tror att barnen sover fortfarande, jag får vänta en stund med det.

Jag sa ju det..

Att jag skulle sätta mig och skriva ett till blogginlägg när J åkte iväg och tränade, haha! Fast han drog för ungefär 35 minuter sen så har hållt mig från att blogga ett tag i alla fall. 
Jag vet inte varför jag är så ihärdig att skriva här när jag ändå typ inte har något att berätta.. Händer ju inte alltför mycket i mitt liv för tillfället. Jag berättade ju förut att jag var piggare idag än igår, plus att jag har fått mitt smaksinne tillbaka! Det är för jävla tråkigt att äta när man inte känner vad det smakar..
Pratade med min kusin förut, riktigt mysig tjej det där. Känner mig nästan lite "gammal" när jag tänker på att hon fyller 15 i år.. Jag har ju liksom ett svagt minne av när jag höll i henne på BB när jag var 5 år..

Fan.. Känner mig så världens tråkigaste person som inte har ett dugg intressant att berätta för er som läser detta.
Men nu mamma har jag i alla fall bloggat, haha! Hon blev orolig igår när jag varken hade bloggat eller skrivit något på facebook, men nu vet du att jag lever!
Nej.. Hitta på något vettigt att göra kanske, men vad?

19 januari 2010

Vaknade upp imorse och blev så glad, jag kunde andas! Haha! Känner mig mycket piggare idag än vad jag gjorde igår. Igår spenderade jag hela dagen framför tvn, orkade knappt inte ens resa mig för att ta mig till toaletten.. Då är det illa.
Har fortfarande inte hört någonting från McDonald´s.. Skulle vara så skönt om jag fick det där deltidsjobbet. Då skulle jag ha något att göra på dagarna plus att jag skulle tjäna lite pengar. Vill känna att jag har gjort mig förtjänt av mina pengar, att jag har kämpat för dom. De pengar jag får från arbetsförmedlingen nu är verkligen bra men jag gör ju inget speciellt för att få dom, eller jo, man måste vara aktiv och söka jobb vilket jag gör. 

Har ingen aning om vad jag ska göra resten av den här dagen. Har vikt lite kläder och funderar på att stoppa in en till maskin tvätt. Får väl helt enkelt bli det. Skulle vilja ut och gå men har inte orken till det, får se om min kropp tillåter mig att ta mig en promenad imorgon.
J ska träna ikväll så då lär jag nog blogga lite igen, haha! Måste ha något att göra, jag blir ju så jävla lätt rastlös!

17 januari 2010

Det har varit en riktig slappardag här hemma hos J´s mamma i Skogstorp. Eller, jag har i alla fall slappat då jag har känt mig riktigt hängig idag.

Imorse skjutsade vi ner J´s bror Hampus till tågstation, han ska in och göra lumpen! Det var en lång och kall väntan på att hans buss skulle komma, men när den tillslut kom så försvann han ganska snabbt. Tänk att vara borta i 11 hela månader. Hade jag inte varit så klen och lite feg av mig så hade jag nog också velat göra lumpen, fast kanske inte så lång tid, haha!
J´s mamma har spenderat den här dagen med att packa inför flytten nästa helg, det är otroligt mycket att göra inför en flytt, jag tyckte det var jobbigt och flytta från Skogstorp till Borsökna och då hade jag ändå bara mitt rum att ta hand om..
Jag skulle ha träffat mamma och min syster idag men jag hade verkligen ingen ork att varken ta mig någonstans eller vara social. Men vi ses nästa helg då vi ska fira min lillasyster som fyller myndig! Inte så liten längre med andra ord! Innan jag och J far hem till Katrineholm igen ikväll måste jag svänga förbi pappa och hämta lite papper som jag har fått från försäkringskassan. Jag är fortfarande skriven där och därför kommer all min post dit. Men jag planerar att göra en adressändring någon gång snart, vissa papper som försäkringskassan skickar ut är viktiga och skulle vilja få dom på en gång.
Får se om McDonald´s hör av sig till mig någon gång under nästa vecka, sökte ju jobb där och imorgon ska de börja ta ut folk till intervjuer. Håll tummarna för mig!

Förkylningen har tagit ett stadigt tag om mig och verkar inte vilja ge sig i första taget.. Hoppas dock att det kommer bli bättre framåt nästa vecka, känner mig täppt i hela huvudet. 



Lite tankar.

Hittade nyss min mammas pappa på facebook. Känns konstigt att se hur han verkligen ser ut, sist jag såg min såkallade "riktiga" morfar var på en loppmarknad på Parken Zoo för över 10 år sedan måste det vara, så har bara en svag bild över hur han ser ut. Känns konstigt att titta på honom och se en helt främmande människa, jag känner inte honom och det är jag faktiskt inte alls ledsen för. Känns ändå konstigt för det är ju ändå meningen att man ska känna sina släktingar, och enligt ett släkträd så är vi nära släktingar, men för mig är han faktiskt ingenting. Bara en till främmande människa i den här världen.
För mig finns det bara en morfar för mig och han är min riktiga morfar. Han har funnits där för mig ända sen jag föddes och han finns fortfarande hos mig idag. Jag har aldrig presenterat honom som min "låtsas" morfar, för för mig är han verkligen inte det. Han är min mofar, har alltid varit och kommer alltid att vara!



Ny design!

Som ni ser så ser min blogg mycket snyggare ut vilket jag tycker är viktigt då det blir lite roligare att läsa. Det var J´s bror Hampus, www.ettehag.se, som hjälpte mig att fixa till den. Vad tycker ni? :)

15 januari 2010

Som jag trodde, J har smittat mig! Vaknade imorse och kände mig mer död än levande.. Har åkt på världens förkylning så jag sitter här i soffan och näsan bara rinner. Men det positiva är att jag känner mig piggare än vad jag gjorde imorse.
Vädret är också bättre idag än det har varit på länge. Även fast det fortfarande är minusgrader ute så känns det ändå ganska varmt med tanke på att det har varit -15 grader om inte mer ett bra tag nu. Idag känner jag egentligen inte för att göra ett skit, samtidigt som jag är väldigt rastlös. Blä! Skulle ju träffa Karin idag men kände inte att jag orkade gå någonstans. Får se om jag orkar åka till Eskilstuna senare ikväll, skulle behöva det men det bestämmer tyvärr min förkylning.. 
Pratade med mormor och morfar tidigare idag också, de är ursnälla och har satt in lite extra pengar på mitt konto. Det behövdes kan jag säga och jag är mycket tacksam!

Hampus sitter och spelar lite på sin gitarr, känns så skönt att slippa vara hemma själv en hel dag då både J och hans pappa är borta hela dagen. Sitter och funderar på om jag ska släpa mig in i duschen, det kanske skulle få mig att må mer som en människa än vad jag gör nu, plus att jag känner mig riktigt skabbig..
Nej, nu ska jag inte vara negativ. Det är fredag vilket innebär helg! Trots att jag är arbetslös så ser jag alltid fram emot helgerna, det är då allt händer!

14 januari 2010

Idag känner jag mig lite hängig, känns som att kroppen strejkar och inte orkar någonting. Min näsa har även bestämt sig för att jag minsann inte ska kunna andas ett antal gånger idag, så är det just nu. Tack vet jag nässpray!
Annars har den här torsdagen varit en till riktig slappardag, J var hemma från jobbet idag med då han fortfarande kände sig dålig imorse. Men imorgon ska han jobba igen och då kommer jag inte träffa honom på hela dagen eftersom han ska till Norrköping och jobba.
Händer ju faktiskt inte alltför mycket på vardagarna i mitt liv. Det är mest på helgerna då allt händer, när man träffar kompisarna, festar osv. 

Men imorgon ska jag i alla fall träffa Karin och vi ska luncha tillsammans! Det ser jag fram emot, en massa skit snack är precis vad jag behöver! Annars tror jag inte att det händer alltför mycket imorgon. Kanske ska till Eskilstuna och hjälpa J´s mamma att packa lite.
Senare på kvällen så kanske J ska festa med några kompisar om vi inte blir kvar för länge hos hans mamma. Då har jag ingen aning om vad jag ska göra.. Men något hittar jag väl allt på! Jag ska i alla fall inte sitta hemma och ruttna!

Nu tror jag J körde in på uppfarten, han har varit iväg och lämnat pengar till en kompis. Så ja, nu ska vi väl, eller jag ska i alla fall lägga mig i sängen och kolla lite tv, jag är helt slut idag.

13 januari 2010

Alla här hemma sitter och tävlar om vem som kan få bäst tid på ett spel som Hampus har på sin iPhone. Jag kan säga att jag har varit sämst.. Haha!
Idag är jag med på bild på kkuriren.se! De var på arbetsförmedlingen igår och intervjuade den grupp jag är med i om vad vi tycker om arbetslösheten, som att de inte borde veta det?
Idag har jag inte gjort alltför mycket. Varit med J´s mamma och kollat på en lägenhet som hon ska flytta in i. Den var riktigt fin må jag säga och de ska byta tapeter och fixa lägenheten lite så den kommer bli ännu finare när det är klart.
Imorgon ska jag ha en riktigt slappar dag, som att inte alla mina dagar är slappar dagar? Haha! J var hemma från jobbet idag, han hade feber och var hängig. Kanske kommer även jag åka på hans "sjukdom". Men jag hoppas att jag klara mig från det.
På måndag nästa vecka så kommer förmodligen McDonald´s höra av sig och berätta om jag får komma på intervju eller inte. Hoppas, hoppas.. 

Finns inte så mycket mer att berätta just idag. Händer inte så mycket just nu vilket är tråkigt men samtidigt väldigt skönt. Blir till att kolla lite tv nu och tror att det blir till att lägga sig tidigt ikväll.

12 januari 2010

Nyduschad och sminkad, nu är jag redo att gå ut och möta den här dagen!
Idag är det arbetsförmedlingen som står inbokat på min annars så tomma kalender.. Känns jobbigt att ta sig dit men samtidigt skönt att ha något att göra några dagar i månaden. Men det skulle såklart kännas mycket bättre med ett jobb. Får se vad McDonald´s säger om jag ens får komma på intervju - vilket jag hoppas! Även fast det bara var deltidstjänster som de skulle tillsätta så känns det ändå bra att ha något att göra som sagt.
Annars ska jag inte göra så mycket idag. Eller, jag har i alla fall inget inbokat mer idag. Ska sätta mig och söka lite mer jobb när jag kommer hem igen. Men det finns ju inte alls mycket just nu..
Nu måste jag se till att bli klar med allt innan mitt hjärta kommer hem på lunch!

11 januari 2010

Nytt år, nya möjligheter, ny blogg!

Anledningen till min nya, väldigt rosa, blogg är att jag har bestämt mig för att blogga mer seriöst nu. Det rosa temat som min blogg är i representerar all kärlek som finns i mitt liv som jag får av min familj, mina vänner och min underbara pojkvän.
Det har varit en jobbig period i mitt liv, men jag har bestämt mig för att detta ska bli ett bra år. Jag ska börja ta mer hand om mig själv och göra saker som känns bra just för mig.
Jag ska ta varje dag som den kommer och inte försöka ändra på ödet. Det som händer - händer av just en anledning.
Mitt liv här i Katrineholm flyter på och jag har snart bott här i sju månader. Känns som jag har bott här längre med tanke på hur många fina människor som jag har fått chansen att lära känna.
Förhållandet mellan mig och J går också riktigt bra. Klart att vi har våra sämre dagar men det är inget som får oss att ge upp. Han har alltid funnits där för mig, de kvällarna då bara tårarna rann så låg han och tröstade mig långt in på natten och de dagar jag har varit glad har han skrattat med mig.
Och mina fina vänner som jag har kvar i Eskilstuna, som fortfarande finns där för mig trots att vi inte längre ses lika ofta. 
Det är helt underbart hur mitt liv är just nu. Jag ska börja se livet från sina positiva sidor, för det finns trots allt fler bra sidor i livet än dåliga och det är de bra sidorna som jag ska fokusera på. Klart det kommer komma stunder då livet inte är så lätt som man hade hoppats, men då vet jag att det finns människor runt omkring mig som kommer finnas där och stötta mig, och jag kommer alltid stötta dom!

RSS 2.0